Matkaoppaana Kuusamossa – Ruka-Kuusamon matkailuliiketoimintaan tutustuminen toiminnan ytimessä

Etsiessäni sitä ratkaisevaa kohtaamista tulevan työnantajani kanssa Kuusamossa ja pohjoisessa Suomessa, en lepää laakereillani vaan pyrin tekemään kaikkea sitä josta innostun, joka kasvattaa osaamistani omalla alallani ja laajentaa verkostojani.

Tänään kävimme läpi yksityiskohdat kahdelle Ruka-Kuusamon alueen opastukselle, joista tulen vastaamaan ainoana suomalaisena oppaana, lähtömaan oppaan lisäksi. Kuusamo-opiston vierailijaryhmien määrän kasvaessa alkavalle talvisesongille, tarvittiin opistolla ryhmille täydentäviä oppaita, jotka pystyivät hyppäämään remmiin joustavasti ja ottamaan vastuuta suurista kävijämääristä.

Ryhmät koostuvat noin 40-50 ulkomaalaisesta vierailijasta, joille esittelemme Ruka-Kuusamon alueen nähtävyyksiä, paikallista kulttuuria, upeaa Koillismaan talvea ja matkailuelämyksiä yhteistyössä alueen yrittäjien kanssa. Nämä ryhmät saamme viedä kokemaan Kuusamoa kaikista aidoimmillaan.

Kuusamo-opisto on luonut pohjan ryhmien vierailuille ja minä sain kunnian lähteä mukaan toteuttamaan tätä ohjelmaa heidän kanssaan. Olen niin innoissani tästä tilaisuudesta, etten malttaisi millään pysyä nahoissani! En voisi keksiä parempaa tapaa, jolla tutustua syvemmin Ruka-Kuusamon alueen matkailuun ja palveluihin.

Leave a Comment